torek, 15. junij 2010

Nastop na Slovenski pristavi v Clevelandu

Po Pittsburghu je sledil se nastop na Slovenski pristavi v Clevelandu. Najprej smo se na hitro ustavili se v enem trgovskem centru (in kupili nekaj sila ugodnih stvari) potem pa nadaljevali pot proti Clevelandu. Seveda to pomeni spet nekaj ur voznje...
In kaj je Slovenska pristava? To je veliko posestvo (ranc), kjer imajo Slovenci svoje prostore, dvorano, piknik prostor, igrisce,... v kratkem pa bodo naredili se lep velik bazen.

Ob prihodu smo doziveli nekaj presenecenj. Naprej pozdrav v slovenscini ob vhodu (pravi balzam), potem sok, ker ni nikjer nobenega ozvocenja (kar je za muzikante groza) in potem se takojsnje kosilo. Ob kosilu smo opazili, da se je tudi ozvocenje zacelo postavljati - in to kar iz hisice, tako da sta tudi zrezek in krompir bolje teknila.

Ansambel BITENC potem hitro v nose, nageljcke na lajbc, nasa dekleta pa v akcijo prodajanja CD-jev in pobarvank. Slovenska pesem res razveseli nase izseljence. A capella pesmi in nasi domaci evergreene-i so izvabili premnoge solze in spomine v obiskovalcih. Med njimi so res ljudje vseh generacij - od najstarejsih do dojenckov - se slednji se znajo vsaj jokati po slovensko :)
Nas je presenetila dobra organiziranost in tudi iskreno veselje ob pogovoru. Toliko ljudi, ki se zeli vsaj za nekaj minut pogovoriti s tabo res ne srecas nikjer v Sloveniji. Seveda kmalu ugotovis, da je Slovenija res majhna, saj takoj najdes poznane ljudi, ki so doma iz nasih krajev ali pa poznajo nase starse, stare starse, prijatelje. Res neverjetno.

Vecer je prehitro minil in sledil je le se prijeten klepet na verandi g. Milana, potem pa smo se razdelii med tri druzine in popadali v postelje. No, kot ponavadi so nekateri vztrajali se v jutro...

Ni komentarjev:

Objavite komentar