nedelja, 13. junij 2010

25. obletnica radia Songs and Melodies of Beautiful Slovenia

Ce je kdo od nas do danes se verjel, da bo to tudi malo dopust, smo sedaj dokoncno razblinili sanje... Zjutraj smo na hitro skocili na Mt. Washington nad Pittsburgh-om in uzivali v izjemnen razgledu nad mestom. Ga. Violeta nam je vse podrobno razlozila in nas se seznanila z glavnimi znacilnostmi. Stolnice so v ZDA nekaj povsem normalnega. Sledil je se obisk bliznje cerkve in prvi preizkus nasih glasov. Zatem pa se voznja s Cadillacom.

Pricakovali smo popoldanski pocitek, a smo morali kaj hitro zaceti s pripravami na vecerni nastop. Nastopali smo namrec na gala vecerji ob 25. obletnici slovenskega radia  v Pittsburghu oz. slovenske oddaje Songs and Melodies of beautiful Slovenia. Poleg eminentnih gostov, so med obiskovalci bili v glavnem Slovenci, manjkali pa niso niti Hrvati in se nekaj drugih narodnosti. Koncert je bil res super! Obiskovalci so bili navduseni in nas po koncertu nikakor niso spustili domov. Toliko vprasanj in hkrati zgodb res ne mores povsod slisati. Marsikateri spomin je prisel na plano in marsikatera solza se je potocila. O prijaznosti pa niti ne gre izgubljati besed... Bi se lahko tudi mi marsikaj naucili!

Koncali smo okoli enajste ure zvecer, in se zaklepetali se za kar nekaj ur...

Mimogrede, vreme je zmerno do pretezno oblacno z zeeelooooo visoko vlago. Temperature niti niso tako visoke, a je vlaga neznosna.


Lep pozdrav iz Pittsburgha!

Ni komentarjev:

Objavite komentar