sobota, 3. julij 2010

Vseslovenski dan

Po celonocni voznji iz Montreala, smo se ustavili v Torontu in ujeli 3 ure spanca. No, bolje vsaj nekaj kot nic. Ce spis bolj malo, pac pijes izdatne kolicine kave :)  Policaji so zjutraj ze pridno delali.

V nedeljo 27. junija nas je cakal se zadnji nastop na nasi skoraj tritedenski turneji - Vseslovenski dan v Parku Lipa (St. Catherines). Prispeli smo ravno na zacetek prireditve. Tako lahko prikazemo tudi nekaj teh utrinkov.

Otroci so se medtem zunaj igrali olimpijado...

Po uradni prireditvi, ki se je precej zavlekla, se je za nas zacelo delo. Najprej prestaviti celotno ozvocenje iz dvorane v zunanji paviljon, potem se uglasitev in ze je pela harmonika. Zal so organizatorji za svoje potrebe uporabili nase ozvocenje, kar je zacetek nasega nastopa zavleklo za skoraj uro in pol. Tako je za nas ostalo precejsnje nelagodje, saj so nekateri obiskovalci tako slisali le nekaj pesmi, ker so morali ze odditi. Vseeno smo zastavili tako kot je treba in se je plesalo in pelo kot znajo le Slovenci. Dokler se ni skrilo sonce in so padle prve kaplje dezja. A nas dez ni ravno motil, saj smo bili tako mi kot tudi plesalci varno pod streho.

Kmalu je dez zacel mocneje padati in smo malo umaknili ozvocenje, pa se malo, pa se malo,... dokler nista dez in veter v nekaj minutah prakticno povsem namocila vso opremo. To pa je pomenilo dokoncen konec nasega nastopa. Vsi smo si zeleli drugace, a ko narava ne pusti, jo je bolje ubogati.

Na koncu smo ostali najbolj vztrajni in tako je je nastalo se nekaj zanimiv slik.

1 komentar:

  1. prečudovita pesem in enkraten večer 19.10.012 ob prelepem tako prijetno domačem vzdušju v vaši rojstni vasici Dobrovi.Res en velik hvala za prekrasen koncert, ki nam bo ostal v lepem spominu na veke.Še vas bom promovirala na R.Sora,R.Veseljak,R.GorencR.Slo,V SNOPU na vseh sedmih radijskih postajah.Že 5 let dokazujete,da ste nasledniki ans.Lojzeta Slaka,zato veselo godite še dolgo,dolgo! Ostanite še naprej tako krasni SONČKI!-SREČNO!Lepo vas pozdravlja Milena tam preko Katarine z Zg.senice in še pet članov družine,ki vam iz srca čestitamo ob lepi obletnici ter še veliko točajk, brez,kukavic

    OdgovoriIzbriši